Ruff Éva Diána

Elérhetőség: ruffeva@gmail.com

Évek óta azon voltam, hogy megtaláljam az utamat. A napokban belém hasított a tudat, hogy én már 14 évvel ezelőtt rajta voltam, mert akkor - 1997-ben - kezdtem el járni a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolába, ahol közelebbi kapcsolatba léphettem a cukrászattal.

Amikor végeztem - 2001-ben - nem tudtam elhelyezkedni, ezért ami adódott munka elvállaltam és letértem a pályámról. Itthon azonban továbbra is folytattam a sütést, és készítettem a különböző sütiket. Kaptam receptet Édesanyámtól, távoli rokonoktól, illetve boltban kapható könyvekből is készítettem őket, azonban mindegyiknél módosítottam pár dolgot. Ez valami mizéria nálam, hogy általában sose voltam képes elkészíteni a süteményeket úgy, ahogy le van írva.

Most 2011-ben visszatérek - legalább is ez a tervem - a cukrászathoz, amihez tulajdonképpen egy olyan cukrászatot kellene találnom, ahol gyakorlatozhatok. Ugyanis a tradicionális cukrászműhelyi tanulmányaim elhalványodtak, de ha az égiek is azt akarják, akkor jól fognak alakulni a dolgok. Addig is megosztom mindenkivel az általam elkészített sütemények receptjeit, képeket, így úgy érzem segíthetek másoknak is.

Lesz itt sok minden pl. sütőtökös süti, sütés nélküli túrótorta, sárgarépatorta - ami végre ananász nélküli! - méteres kalács és még sorolhatnám, de nem fogom, hanem inkább elkészítem és megosztom veletek.

Akkor sütésre fel!