Szerintem a világ legegyszerűbb tortája! Ráadásul nem ananászos, mert eddig bárhol, bármilyen répatortát ettem, mindig volt benne ananász, amit sose értettem, minek kell. És az ilyeneket inkább neveztem volna ananászos tortának, mint répatortának ;)

A gyerekek is szeretik - leteszteltem. Nincs az a kifejezett répa íze, hanem kellemes, édes finomság, ami eteti magát. Sajnos hamar elfogy... :)

Az az igazság, hogy nem volt időm fotózni mikor legutoljára készítettem, ezért hamarabb elfogyott, minthogy feleszmélhettem vola :D

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 4 nagy sárgarépa
  • 15 dkg vaj
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • őrölt fahéj
  • porcukor

Tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet (kanalanként), a reszelt sárgarépát, majd az olvasztott vajat. Kicsi fahéjjal és egy csipetnyi sóval ízesítjük még. A kicsi fahéj kb. 1 teáskanál.

Ezután vajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük a tésztét, és közepesen meleg sütőben lassan sütjük. Nem szeretek időt és hőfokot mondani, mert nekem eleve gáz sütőm van, aminek van max lángja és van takaréklángja :) Az idő pedig tűpróba - hústűvel megszúrni, ha száraz és nem tapad rá a tészta, akkor jó! De kb 150 fok és 30 perc. A lényeg, hogy ne hagyd ott, mert szénné éghet ;)

A sütőből kivéve 1 órát pihentetni kellene, de ez nálunk nem működik. Igaz Mama anno mindig mondta, hogy a sütit nem szabad melegen enni, mert elcsapom a gyomromat vele, de szerintem így a finom és a gyomrom is szereti! :) Szóval, ha tudod, pihentesd 1 órát, majd szórd meg porcukorral, vagy még jobb a fahéjas porcukor. Szedd ki a tortaformából (jó ha csatos a forma, mert abból könnyebb kivarázsolni a sütit), majd szeleteld fel és ehetitek.

Adós vagyok a képekkel...Íme: